Wat is Reiki

Duizenden jaren geleden was er een groep zieners in Tibet. Ze droegen een nog ouder geheim met zich mee. Wellicht een overblijfsel van het verloren continent Atlantis.

Na de ondergang van dit rijk waren er op sommige plekken op aarde nog mensen te vinden die de erfenis bij zich droegen. Zij waren de mensen die het mystieke bouwwerk ‘de Grote Piramide van Gizeh’ en de bouwwerken in Zuid Amerika en Azië op wonderbaarlijke manieren gemaakt hebben. Een van de geheimen was een techniek die er van uitging dat ieder mens de universele levensenergie, de Ki zoals het in het oosten wordt genoemd, door zich heen kan laten stromen. Dat de mens dus als een kanaal kan dienen voor deze onuitputtelijke energie. De Japanners noemen het Reiki.

De Japanse leraar Dr. Mikao Usui heeft aan het begin van de 20e eeuw het basissysteem weer herontdekt en er de naam reiki aan gegeven. 20 jaar studie ging er aan vooraf. Hij maakte er een systeem van en heeft het verfijnd en aangevuld. Het voelde als zijn missie om mensen en dieren met reiki  de universele energie met liefde  door te geven.

Een jongen in zijn klas vroeg hoe Jezus met zijn handen kon genezen. Daar had Dr Mikao Usui op dat moment geen goed antwoord op, en ging op onderzoek. Dr Mikao Usui heeft belangrijke mystieke symbolen gevonden die de energie in werking zetten. De ontvanger bepaalt echter zelf bewust of onbewust wat hij met deze energie doet. Ki: is de levensenergie en Rei is : God licht en energie.

reiki leef

Gedicht Reiki

Omdat wij ernaar kijken en niet zien, wordt het onzichtbaar genoemd,
omdat wij ernaar luisteren en niet horen wordt het onhoorbaar genoemd.
Omdat wij ernaar reiken en niet treffen, wordt het  ontastbaar genoemd.

Omhoog geen schittering. Geen duister bij de val,
eeuwig en oneindig, onnoembaar, gaat het terug naar waar niets en alles is.

Men noemt het vorm zonder vorm, beeld zonder iets
Men noemt het onbepaald en ongrijpbaar
Ga het tegemoet en je ziet geen voor, volg het en je ziet geen achter

Tao Te Tjing