Zon wereld

 

                                                    Anja hoonhoud Cursist

 

De wereld waar je de Goden en godinnen kunt ontmoeten. Goden en Godinnen zijn onbegrensd, en een ontmoeting kan je doen vergeten dat je als mens ook in de Aardewereld leeft, en dus ook grenzen hebt. Net als de maanwezens leven de Godinnen en Goden in en buiten ons. Je kern is een Godin of God of meerder Godinnen of Goden . je kern ontmoeten is een enorme ervaring die de oriëntatie van je leven kan veranderen.

 

Voor een ontmoeting met een Godin of God ga je naar het Zonbewustzijn. Dit is gekoppeld aan het voorkomen van thétagolven in je hersenen. Een enkele keer heb je beginners geluk en kom je hier spontaan. In het Zonbewustzijn krijg je makkelijk hoogenergetische beelden. Beelden met een sterk emotionele en symbolische lading. Een beeld dat je in huilen doet uitbarsten of in extase brengt. Vraag je niet af wat het beeld betekend het heeft een directe werking op je.

Ook verloopt je denken anders in het Zonbewustzijn. Je denkt niet rationeel niet in woorden. Je denkt in symbolische beelden.
In het Zonbewustzijn zie je de kern, de essentie van alles, van jezelf , van je huis, je partner, enz, enz.
De dingen zijn zoals ze zijn zonder schaduw. Er is geen oordeel. Geen goed of slecht.
Belangrijk om je goed te aarden en deze wereld te betreden met de aardewereld vast onder je voeten, en de maanwereld voor je verbondenheid en kracht te blijven voelen, om het vermogen te hebben jezelf niet te veroordelen.

Als je iets aan jezelf wilt veranderen kan het alleen vanuit die basis. Richt je niet te snel op het weg poetsen van wat niet mooi lijkt.. Pas als je de verschrikkingen van de zon er net zo mogen zijn als haar zachtheid, de dood even welkom is als het leven zelf, geven we de Godin haar ware kracht.
Ook liefde en licht kunnen te veel zijn. De engelen weten dat ze niet dichter bij de Zon willen staan, want dat zou te veel zijn.
In Egypte verbrandt de zon de gewassen. Het zand schroeit er midden op de dag je voeten.
Je huid kan verbranden door te veel en te lang zonlicht.

 

Reizen in de zonwereld openstaand voor wat er op je afkomt, is alleen mogelijk wanneer je zelf beslist wat voor jou juist is. Je kunt niet op het kompas van een ander varen. Je op de ontmoetingen met de Godin van een ander baseren. Omgekeerd zullen ontmoetingen met je eigen kern , met jouw Godin of God je een basis geven om te beslissen wat voor jouw juist is.
Wie eenmaal haar kern heeft gezien kan niet meer terug. Tegen de kern in gaan zou je schade berokkenen. Dit vraagt veel van je vermogen om je eigen weg te gaan en je eigen beslissingen te nemen.

Symbolen van de zon zijn de slang
De slang is een oud symbool voor de godin. Ze leeft en ze sterft op een dag. Ze kent het leven en de doodt. het vermogen haar eigen leven te nemen en haar huis af te werpen en vervolgens zich zelf leven te geven door verder te leven onderstreept deze kant van de slang.

tijdens het schilderen kom je in contact met de godin of God in jezelf.  Voel hoe de energie bij elke wereld heftiger word. Elke fase heeft zijn diepgang.